Nieuwe productielijnen in dienst genomen


7 januari 2018

Legrand is begin april 2017 gestart met de bouw van een nieuwe loods. Begin 2018 zijn twee nieuwe productielijnen in dienst genomen, één voor de ontvangst van de ruwe aardappelen en een nieuwe schil- en snijlijn. Deze laatste zal met de nieuwste productiemethoden dubbel zoveel omzet kunnen draaien als de bestaande lijn. Met deze uitbreiding willen we inspelen op de steeds toenemende vraag naar verse aardappelproducten.

“De nieuwe productielijn zal innovaties op het gebied van versnijden, optisch sorteren, koelen en verpakken bevatten die daardoor de houdbaarheid van de aardappelproducten zal verdubbelen.

Dit sluit naadloos aan bij onze bedrijfsfilosofie om nog duurzamer en efficiënter te produceren, minder waterverbruik, minder energieverbruik, …”

Sandra Stragier en Patrick Legrand

Met deze investering ten bedrage van 12 miljoen euro versterkt Legrand haar positie op de Belgische markt van verse aardappelproducten. Op korte termijn zal het bedrijf 10 extra mensen in dienst nemen. Op lange termijn liggen er plannen klaar om nog verder uit te breiden waarbij er vooral aandacht zal uitgaan naar het ecologisch aspect, onder andere het duurzaam recupereren van het afval.

© Grand Service BVBA
Brugse Steenweg 142, 8370 Blankenberge

Deze website werd met trots gemaakt door De Formatie